tirsdag den 11. februar 2014

Hvorfor bliver mine hænder tørre og revner om vinteren?

I vinterperioden hvor vores hud er udsat for kulde og blæst, klager mange folk over tørre og sprækkede hænder/fingre. Det kan være yderst ubehageligt og både betyde svie og kløe i huden. Men hvorfor sker dette og hvad kan man gøre for at forebygge?

Jo varmere klimaet er, desto mere vanddamp findes i luften. I takt med at temperaturen falder om vinteren falder luftfugtigheden også. Dette betyder at luften er meget tør og trækker fugten ud af vores hud, og det samme gør blæsten. Så den sidste måned hvor vi i Danmark har haft både kulde, snefygning og blæst, har vores hud været meget udsat. Mange har måske oplevet at huden har ændret sig de sidste par måneder fra at være let tør til at være meget tør og måske der ligefrem er kommet små revner i huden på fingertipperne.

Når huden sprækker er det simpelthen fordi den er udtørret. Det er derfor vigtigt at forebygge med tilførsel af fugt og fedt. Her kan vi i billeder sammenligne med en blomst der er ved at tørre ud. Hvis jorden ved blomsten har fået vand er den samlet og fast, ligeså snart den ikke får vand/fugt udtørre den og jorden revner og blomsten dør.

Så for at forebygge tørre hænder er det vigtigt at anvende håndcreme min. 2 x dagligt. En håndcreme tilfører huden fugt. Vores -417 Hand Moisturizer indeholder også shea butter som er et nærende ingrediens, så den tilfører også lidt fedt til huden. Derudover er det vigtigt at beskytte hænderne mod kulden når man er udenfor. Husk derfor altid et par handsker!!
Hvis man ikke har været god til at forebygge inden kulden er sat ind, kan huden hurtigt blive tør og irriteret, hvorfor den tit revner/sprækker. Her har huden brug for noget mere fedtstof og nogle helende ingredienser. Vi har mange kunder der anvender Catharsis Skin Relief Cream til heling af huden.Den er baseret på bla. mudder fra Det Døde Hav der er helende og nærende olier der er plejende. Den kan anvendes på alt tør hud og faktisk både på krop og i ansigt. Den skal kun bruges lokalt, dvs. hvis det kun er fingrespidserne der revner, så er det KUN dem man smørre ind. Hvis man har generelt meget tør hud - som eksem, så masserer man bare cremen ind i huden på hele området. Denne creme anbefales at bruge på ren hud morgen og aften og masseres godt ind i huden.
I løbet af dagen kan håndcremen anvendes, den er mere frisk for huden og absorberende hurtigt.

Hvis du gerne vil teste Catharsis Skin Relief Cream inden køb, kan du investere i en prøvepakke til kr. 25,- og se hvordan cremen beroliger huden. Du vil desværre ikke opleve at huden når at hele ved brug af prøvepakken. Men lindringen af kløe og irritation vil forbedres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar